blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG jkb00
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
Nedami



História série Battlefield
pridal Nedami 16.9. 2012 o 17:50



 

Príbeh Battlefieldu, ktorý všetci dobre poznáme, sa začal písať už v roku 2002 prvým dielom s názvom Battlefield 1942, ktorý vytvorilo Švédske štúdio EA Digital Illusions CE. Vydávalo ju štúdio Electronic Arts. Hra sa sústreďuje hlavne na multiplayer a dosť rozsiahle prostredia a mapy, čo su hlavné znaky Battlefieldu. Do roku 2008 hra predala vyše 17 miliónov kusov. Hrá sa z pohľadu prvej osoby, tzv. "first person shooter". Sám nie som veľkým fanúšikom série, ale napíšem o nej dosť veľa.

 

 

Battlefield 1942 - Vypustený 10. septembra 2002. Používal Refractor Engine. Tento diel zaviedol do hrania nový štýl "Conquest", čo znamenalo preberanie záchytných bodov na mape. Vypustené boli takisto dva rozširujúce balíčky a to The Road To Rome a Secret Weapons of WII.

 

 

Battlefield Vietnam - Vypustený v roku 2004. Séria sa presunula do tuhej a náročnej Vietnamskej vojny. Tento diel používal takisto Refractor Engine, avšak s mnohými vylepšeniami gameplayu, medzi ktorými bola napríklad možnosť strieľať z vlastnej zbrane počas jazdy vo vozidle.

 

 

Battlefield 2 - Vypustený v roku 2005, Battlefield 2 preberá úlohu v modernej fiktívnej vojne medzi USA, Čínou a fiktívnou Koalíciou Stredného Východu (MEC). Aj cez mnoho vypustených patchov a opráv kvôli stálym glitchom a bugom, tento diel Battlefieldu predal viac ako 2,25 milióna kusov (zaznamenané v júli 2006). Takisto tento diel dostal veľmi vysoké hodnotenie a to 91%. Bol vypustený jeden rozširujúci balík a to Special Forces, dva booster balíky ( Armored Fury a Euro Force) a konzolový rozširujúci balík Modern Combat. Vylepšil singleplayer, avšak mal viac limitované nároky pre online hranie.

 

 

Battlefield 2142 - Vypustený v roku 2006. Presunul nás do globálnej doby ľadovej v 22. storočí. Keďže to bolo graficky takmer to isté čo Battlefield 2, nebolo problém vymyslieť dosť veľa nového použiteľného vybavenia na neskôršie odomknutie. Ďalej nasledovala bitka medzi dvomi obrovskými "Titánovými" vzducholoďami. In-game možnosti tohto dielu boli voči hráčom veľmi kontroverzné. Kým na jednej strane bol tento diel kritikmi vyzdvihovaný, dostal nižšie hodnotenie ako jeho predchodcovia, a to iba 80%. Bol vypustený booster pack Northern Strike, ktorý obsahoval nové vozidlá, mapu a mód.

 

 

Battlefield: Bad Company - Vypustený v roku 2008. Sústreďoval sa najmä na slávnych "B" Company's dezertérov (AWOL) a ich hľadanie žoldnierskeho zlata. Tento nový, moderný diel priniesol moderné vozidlá, moderné zbrane, ale takisto aj nový grafický engine novej generácie s veľmi kvalitným spracovaním grafiky a možnosťou ničiteľného prostredia, či vytvorenia svojho vlastného. Volal sa Frostbite Engine.

 

 

Battlefield Heroes - V roku 2009 bol vypustený tzv. "download only" (iba na stiahnutie) diel série Battlefield využívajúci Refractor Engine 2. Tento diel je "free to play". Hrať ho môže každý zadarmo.

 

 

Battlefield 1943 - Takisto vyšiel v roku 2009, ale iba na konzoly. Na PC bol plánovaný niekedy na rok 2010, avšak bol zrušený.

 

 

Battlefield: Bad Company 2 - Ako priame pokračovanie prvého Bad Company, v roku 2010 uzrel tento diel svetlo sveta. Zaznamenáva pátranie "B" Company's po zbrani typu EMP ( elektromagnetický pulz). Má lepší multiplayer ako jeho predchodca, s updatovanou grafikou, realistickejšími efektami a tzv. bullet-dropom. Tiež disponoval tzv. "VIP" systémom kódov, ktoré keď hráč mal, tak získal prístup k novým mapám a módom, ktoré boli postupne vypúšťané. DICE tiež vydal jednu expanziu, a to Battlefield: Bad Company 2: Vietnam.

 

Battlefield 3 - Spomínaný už v roku 2009. V roku 2010 dostali hráči, ktorý si predobjednali Medal of Honor 2010 Limited Edition, alebo sa nachádzali v USA možnosť prístupu do bety Battlefieldu 3 48 hodín predtým, než bola open beta vypustená. 4. februára 2011 bol ukázaný prvý teaser trailer, ktorý oznamoval, že hra vyjde niekedy na konci roka 2011. K možnostiam zo starých dielov sa pridaly aj stíhačky a možnosť si ľahnúť na zem. Hra stále ponúka možnosť multiplayeru pre 64 hráčov (PC) ako predošlé diely, alebo 24 hráčov (konzoly). The Battlefield 3 Beta vyšla 29. septembra 2011, kým celý Battlefield 3 25. októbra 2011. Tento diel dostal kvôli enginu, grafike, audiu a možnosťou zničiť prostredie enormné hodnotenia a takisto veľa ocenení od IGN. Takisto k tomuto dielu vyšli prídavky Back To Karkand, Close Quarters a Armored Kill.

 

Battlefield Play4Free - 5. novembra 2010 EASY Studios oznámili pokračovanie svojho Battlefield: Heroes. Hráčom dáva stále možnosti poriadnej Battlefield štruktúry ako v Heroes, nie však kreslené prostredie a mnohé ďalšie veci,ktoré boli v Heroes.

 

Battlefield 4 - 17. júla 2012, EA pridalo ponuku na svoj homepage hráčom, ktorý si predobjednajú Medal of Honor: Warfighter. Tí si totiž budú mať možnosť vyskúšať betu Battlefieldu 4, ktorá sa plánuje niekedy na koniec roka 2013.

 



Prístupov 4709
Kvalita článku
(78%) hlasov 5

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
História série Battlefield
[ 16.9.2012] (príspevkov 2)
História Splinter Cell série
[ 15.9.2012] (príspevkov 5)