blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG lbgames
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
thechosenone729



RUST/DAYZ/H1Z1
pridal thechosenone729 7.10. 2015 o 8:27



Mnohý z vás určite radi hrajú survival hry ktoré vám daju zabrať pri hľadaní vecí a radi sa popasujete aj z hráčmi ktorý sa vás budú pokúsiť či okradnúť o veci alebo rovno odstreliť na mieste.

Rust :

Rust vlastním už nejakú dobu skôr od doby legacy i keď som tvrdým zastáncom staršiej verzie tak hra prešla vylepšeniami a bola spravená do novej verzie ktorej sa hovorí RUST 2.0 a však máte možnosť si zahrať stále obe verzie.

O čom Rust je ? :
Začínate nahý na neznámom ostrove a budete musieť urobiť všetko preto aby ste prežili, to znamená zobrať kameň ktorý ste dostali už na spawne a vykosiť ním pár stromov neskôr pár kameňov postaviť dom zabezpečiť ho a prehľadávať svet. Zdalo by sa to jednoduché keby ste boli v Ruste sami no žiaľ to tak nieje a tak narazíte na nie len dalších hráčov ktorý v rámci ich prežitia urobia čokoľvek len aby získali lepšie itemy než máte vy, ale aj sú tam aj zvieratá ktoré vás môžu napadnúť no z niektorých získate cenné suroviny na výrobu či už pece alebo oblečenia. Vašou úlohov je nazbierať blueprinty, craftit nové veci a použiť ich či na obranu alebo na útok proti nájazdníkom.

Prečo rust áno a prečo rust nie:

Ak máte v záľube hry na dlhšie chvíľe tak rust určtie odporúčam a rovnako doporučujem aby ste ho nehrali sami inak prídete rýchlo o vaše veci. Hráči majú v záľube to čomu sa dnes v ruste hovorí raid napadnúť dom hráča zabiť ho a zobrať mu veci, je len na vás či sa im dokážete ubrániť alebo nie a nerád to vravím ale ak si myslíte že sa schováte tak na niektorých serveroch kde je až 100 hráčoch tak sa neschováte vôbec. Problémom je mapa ktorá je chaotická a tá mapa je presne aj rozdielom ktorá dnes rozdeľuje hráčov ktorý si radi užívali legacy, legacy(stará verzia rustu) mala mapu ktorú poznal každý keď niekto zavelil stretneme sa pri big rad town tak každý vedel kde to je, v tomto prípade novom ruste je mapa chaotická a tažko sa zapmätáva no neviem ako teraz ale Rust možno prebehol významnejšími zmenamy. Pozitívum je že RUST sa updatuje každe dva týždňe a na stránke playrust.com nájdete čo sa zmenilo, a na ich reddite nájdete aj diskusie. Hra je to skvelá a ak som vás od nej neodradil tou mapkov tak si ju určite zahrajte nebudete ľutovať.

---

DayZ:

Kto by nepoznal známu modifikáciu od Deana Halla no však pred dvoma rokmy prišla standalone verzia a od vtedy si získala veľa fanušíkov ale aj veľa haterov ktorý ju kritizujú a občas na to majú dobre dôvody.

O čom dayz je ?

Dayz je klasická survivalová hra proti zombie a ostatným hráčom narodíte sa len z tričkom a nohavicami na sebe a glowstickom vo vrecku, no a tam sa začina skutočne trápenie každého hráča. Ak ste v dayz nováčikom a prídete do mesta tak dostanete prvú facku názvy miest sú v rušine čo býva problém pre začiatočníkov i keď mapa je celkom jednoduchá na zapametanie je fakt obrovská a presun z miesta na miesto môže byť na niekoľko minút a keby ste si chceli urobiť výlet cez celú mapu tak vám to potrvá hodinu a viac. Mapa sa volá Chernarus Plus prečo plus ? No lebo je modifikovaná z hra Arma 2 kde bol pôvodne vytvorený mód. V Chernarus Plus autori povyhadzovali staršie modely nahradili ich novými a všetky lokácie sú skoro dostupné tým myslím domy a podobne v ktorých nachádzate loot.

Hra je pod paľbou kritiky nakoľko je už v alpha early access mode 2 rokom a ochvíľu bude 3 ak do decembra nevíde beta. Dayz bola známa aj vďaka svojím bugom ktoré už teraz niesu až takým problémom pretože to bolo odladené ale kedysi bola sranda keď zombie prešiel cez stenu a nahitoval vás až vám niečo zlomil. V DayZ je skvelé to že máte crafting podobne ako aj v ruste i keď to nieje tým istým štýlom, práve tu sa veci craftujú skôr drag and drop štýlom v inventáry. Hra má síce skvelé survival techniky a je sranda ich používať no neraz zakape na svojich chybách a pomalých updatoch verte mi že čakať mesiac  či dva na update nieje žiadna sranda hlavne ak sa nájde závažná chyba. V súčasnom stave je DayZ ešte ako tak v poriadku až na to že tam niesu teraz zombie ktoré boli odstránene kvôli bugfixingu, v dalšiom update DayZ dostane nový render engine + zbraňe a konečne sa pridajú späť zombie. V hre momentálne chýbajú viac vozidiel má len jedno volá sa v3s a aj tá keď ju najdete tak vám nepôjde pretože potrebujete sviečku a batériu + benzín nato aby ste ju rozchodili. Čo vás od hry môže odradiť je asi rozsiahla mapa a cestovane po nej ale to by sa malo v novom update zlepšiť s príchodom 3 nových vozidiel.

Komunita v hre je no, podľa toho kde hráte na Europských serveroch vás streli kde kto do hlavy zo zadu bez rozmýšlania či bude vás naháňať niekto v sukni a krompáčom v ruke ale na zahraničných serveroch si môžete trošku vydýchnuť :) V hre nieje global chat takže píšete len tomu kto je na blízku a radím vám vyberať si slová pretože niektorý hráči neváhajú stlačiť spúsť bez mihnutia oka.

 ---

 H1Z1

 H1Z1 je celkom dobrou hrou ale ajtak väčšina z ľudí ktorých hraje h1z1 uprednostnuje kôli Battle Royale módu ktorý je v tejto hre dostupný.

 

O čom hra je ?

Ak sa rozhodnete pre klasický mód tak je to ako predošle dve hry objavíte sa na neznámej pozíci ale narozdiel od predošlích dvoch sú vám známe koordináty vašej pozície a s vašou papierovou mapkov viete kde približne ste teda môžete sa vydať na cestu. V hre natrafíte na zombie ktorý su otravný a dávaju celkom pekný dmg a obandážovať sa vám zaberie nejakú tu sekundu možno dve ale to vám dostatočný počet hp nevráti. Rozlyšonosť hry je poznať aj v tom že zbraň nájdete pomerne ľahko no horšie je to z nábojmi ale nič sa nebojte crafting vám umožní nejaké si vyrobiť alebo použiť alternatívne zbraňe ako luk či oštep. Hra sa ovláda pomerne jednoducho akurát to vyžaduje nejakú náročnosť ale zato na jednu mapu sa narve dostatočné množstvo hráčov vďaka enginu na ktorom beží. 

 

Rozhodli ste sa pre battleroyale ?

Začínate uzavretý na jednej plošine z približne 120 hráčmi a spúšta sa odpočítavanie... všetci si nadávajú vrieskaju hraje hudba trollovia púštaju gagy z netu. Odpočítavanie skončí letíte dole padákom na zem smerujete sa kam by ste chceli z hruba dopadnúť pri dopade počujete vyśtreli a hore si môžete vyšimnúť že zomrelo asi 15 hráčov... utekáte k najbližiemu domčeku beriete si zbraňe a odchádzate preč do lesa. Po nejakej dobe sa zjaví nadpis o novej zóne a vy otvárate mapu s tým aby ste zistili kam sa mate presunúť aby vás toxic gas nezabil. Takto to pokračuje až vás neostane asi 10 na veľmi malom mieste pretože zóna kam padá toxic gas sa zmenšuje a zmenšuje takže stret je nevyhnutný a záleží len na vás a vašom skille či prežijete alebo nie.

 

V súčanosti sá da BR hrať aj z viacerími kámošmi a to konkrétne 2 5 myslím

Battleroyale sa teší v súčasnej dobe veľmi veľkej podpore zo strany komunity ale radím vám zahrať si aj obyčajný mód a neskúšať len štastie o ceny v battleroyale. Áno za prvých 14 miest hráči dostávajú ceny od mystery pack až po tikety :) Od hry by vás mohli odradiť nároky alebo to že si mapu nebudete pämatať a však tu mápu máte predsa u seba.

 

 

 

 

 

 

 

 



Prístupov 7539
Kvalita článku
(70%) hlasov 2

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
RUST/DAYZ/H1Z1
[ 7.10.2015] (príspevkov 0)
Counter-Strike Global Offensive
[ 18.5.2013] (príspevkov 5)