blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG partisan
ČLÁNKY
DISKUSIE
2
SLEDUJETE BLOG
Mobilné hry a technológie
Partisan



Call of Duty pre mobilné zariadenia? To je séria Modern Combat!
pridal Partisan 7.10. 2015 o 11:29



Príchod iPhone a zariadení bežiacich na OS Android znamenal revolúciu v hraní hier na cestách. Mobilné dobrodružstvá sme tak mohli prežívať všade, kde sme sa nachádzali. Výkon zariadení bol dostatočný na rozbehnutie zaujímavých titulov. Medzi ne môžeme rozhodne zaradiť aj sériu Modern combat, ktorá priniesla nefalšovanú FPS zábavu do našich vreciek.

 

Akčná séria od spoločnosti Gameloft môže čo do kvality rozhodne súperiť so závodnou rodinou Asphalt (bližšie predstavenie TU). Recenzenti boli už po uvedení prvého titulu nadšení. Séria ani s pribúdajúcimi dielmi na kvalite nestratila, práve naopak. Každý jeden diel si vyslúžil poriadne vysoké hodnotenia atakujúce hranicu 90%.

 

Sériu množstvo svetových redakcií prirovnávalo k „veľkému bratovi“ Call of Duty prispôsobenej na displeje mobilných zariadení. Hra sa na naše telefóny dovalila s veľkým revom – a musím priznať, že oprávnene. V roku 2009 by ste podobne kvalitnú FPS-ku hľadali márne. Vývoj zameraný priamo pre mobilné zariadenia bol zjavný, čo sa prejavilo hlavne na pohodlnom ovládaní. Prvý diel s názvom Modern Combat: Sandstorm vyšiel na iOS, Android, webOS a nový operačný systém od Samsungu – Bada. Vžili sme sa do role vojaka bojujúceho proti terorizmu. V roku 2010 sa potešili aj majitelia iPadov, pre ktoré bola vydaná HD verzia s vylepšenou grafikou. Hra obsahovala niekoľko zbraní, ktoré sa líšili kadenciou a priebojnosťou. V roku 2010 prišiel bezplatný update, ktorý priniesol multiplayer.

 

Video: Modern Combat: Sandstorm

V roku 2010 Gameloft priniesol pokračovanie s podtitulom Black Pegasus. Z podporovaných zariadení vypadli tie na Bade, pribudla však podpora Xperia Play a BlackBerry PlayBook. Hra prešla výrazným vylepšením grafického kabátu a už v základe podporovala robustný multiplayer s podporou 10 hráčov. V Black Begasus sme hrali za tri postavy, každá pritom mala mierne odlišné vlastnosti. Zastrieľali sme si v zasnežených vrchoch ale aj džungli. V roku 2011 Gameloft priniesol platené DLC, ktoré pridalo mapy do multiplayeru a vyriešila niekoľko bugov.

Video: Modern Combat: Black Pegasus

Ani sme sa nenazdali, prešiel rok a dostali sme pokračovanie s názvom Modern Combat 3: Fallen Nation. Hrali sme v trinástich misiách, pričom sme nepriateľov popreháňali na Strednom Východe, Hollywoode a Aljaške. Počet hráčov v miltiplayer bitkách stúpol na dvanásť. V online hre pribudlo hodnotenie, v ktorom mohol hráč dosiahnuť level 90. Po ňom získal odznak veterána, vrátil sa späť na level 1, no všetko získané vybavenie mu ostalo. V nadchádzajúcom update hra dostala dve nové mapy, pribudol Stealth perk a zahrať sme si mohli aj nový mód „Team Manhunt“. Tento diel série priniesol ešte jednu vítanú novinku. Stal sa ňou Air Play. Hra tak zrkadlila dianie z vášho zariadenia na obrazovku televízie v rozlížení 1080p.

Video: Modern Combat: Fallen Nation

Rok 2012 znamenal návrat na bojisko v Modern Combat 4: Zero Hour. Hra už tradične prišla spolu s poriadne vylepšenou grafikou. Mapy v online bitkách boli postavená na tých z kampane pre jedného hráča. Počet hráčov bol rovnaký, ako v prípade Fallen Nation. Hráč mohol upravovať šesť rôznych tried bojovníkov.

Video: Modern Combat: Zero Hour

Zatiaľ posledným dielom podarenej série je Modern Combat 5: Blackout. Hra vyšla v roku 2014 a až do dnešných dní zaberá miesto v množstve tabletov a smartfónov. Jedná sa o prvú hru zo série, ktorá stavia na dnes u vývojárov obľúbenom modely Free to play. Novinkou je niekoľko tried vojakov, za ktorých môže hráč plniť príbehovú kampaň. Postupom hry môžete vylepšovať vybavenie vojaka, jednotlivé diely zbraní, ale aj nakupovať nové zbrane a skiny. Hra vyžaduje neustále pripojenie na internet, no vyvažuje to poriadnou porciou zábavy, či už v kampani, alebo hre pre viacerých hráčov.

Video: Modern Combat: Blackout



Prístupov 6564
Kvalita článku
(100%) hlasov 2

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Call of Duty pre mobilné zariadenia? To ...
[ 7.10.2015] (príspevkov 0)