blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG deadrone
ČLÁNKY
DISKUSIE
4
SLEDUJETE BLOG
whatever!
Roné



NEXTGEN EXPO 2015
pridal Roné 22.11. 2015 o 14:45



Áno, ja Ronka, Roné, Ronula, Lara Croft, Pocahontas, Ochlastanec ...to je už jedno ako ma prezývate. Po dlhej dobe som sa premohla a konečne dačo napísala. Mnohí si ma pamätáte z čias kedy som písala užívateľské recenzie. To boli časy... Popravde by som sa rada k tomuto koníčku vrátila, problém však nie je v tom, že by som prestala hrávať hry, to nedaj bože nie. Problémom je čas, ktorý často venujem štúdiu na vysokej škole, výtvarnému umeniu a hlavne písaniu vlastnej knihy.

Keďže je už Alica stará seniorka a musí stále robiť otrokyňu Brucemu, čo zahŕňa umývanie podlahy 5x denne, čistenie záchodov, varenie a žehlenie spoďárov ešte aj Marťasovi , stalo sa, že nemá čas napísať ďalší blog, ktorý by naša sectorácka elita z Olympu mohla zaspamovať komentármi. Preto som sa inšpirovala firmou Crystal Dynamics, ktorá za pár izraelských šekelov odkúpila kvalitnú značku Core Design a tiež som odkúpila Alicin predchádzajúci diel z Comic salonu 2015, a pokračovala v napínavom príbehu z prostredia výletu bohov z Olympu. 

Ale keďže sa tu na blogoch rýchlo spamuje rôznymi úvahami, myšlienkami a citátmi ktoré podľa môjho názoru patria do prostredia kaviarní v Bratislavskom Poluse, určite si už ani len nespomeniete čo tou predchádzajúcou časťou myslím. No dobre. Takže:

V predchádzajúcej časti ste videli a čítali...

 

 

Keďže posledný výlet dopadol dobre a zážitky typu hľadá sa plastový Narutov nožík so zvučkou Family Frost, o ktorú sa postaral Sir Drako, pobavil nejedného z nás, rozhodli sme sa všetci zúčastniť kultového podujatia NEXT GEN EXPO 2015, na ktoré som ja na rozdiel od tejto osedlače chodievala každý rok. Áno, chodievala som tam a celé to začalo nejedného dňa v Bratislavskom Auparkú, kde sa konal turnaj vo Forza Horizon - Sector vs Microsoft. Keďže som vtedy spolu s Robinom, Rellikom a Patrixom videla ako zúfalo sa snaží Space junker vyhrať veci pre sector, rozhodli sme sa nechať nákup kabeliek značky Lui Vifon na inokedy a miesto toho povzbudiť Space junkera v ťažkom boji. Zbehli sme vtedy do papiernictva, nakúpili fixky, papiere a načarbali provizórny plagát, ktorý pevne veríme, že doteraz zdobí siene Space junkerovej izby.

Dobre a teraz k veci, lebo to naťahujem ako osud Jona Knowa v Game of Trhones. Vtedy sme dostali mimo kvalitných xboxových tričiek aj zadarmo vstup na akciu NEXT GEN EXPO. Nič netušiaci sme sa tam vybrali a mali sme z toho perfektný zážitok, čo sa samozrejme opakovalo aj nastávajúce roky.  Tento rok sme sa však dohodli ísť na akciu s miestnou Olympskou osedlačov- Program Alice, Ratchet, BruceLee,  k čomu sa pripojili aj známy, už spomínaný trollovia Robin a Rellik, ktorý sa zmieril s tým, že nebude mať  tento rok prvenstvo v počte komentárov na sectore a teda prenechá prvé miesto Patrixovi , ktorý zhodou okolností bol tiež prítomný. Keďže je Patrix vždy mazaný, použil prítomnosť na Nextgen prednáškach ako zásteru aby mohol na mobile vypisovať komentáre na sector a predbehol tým Rellika a Hala.

Poďme však k osedlákom, ktorý sa rozhodili túto akciu ignorovať. Sir Drako mi však v čas podujatia poslal tajnú správu kódovanú v tajnom šifrovacom kóde Navajo, že sa akcie nemôže zúčastniť , pretože ho hlavný šéf MI6 známy pod prezývkou Uzumaki  Naruto Marťas  poveril tajnou úlohou zmocniť sa dodávky Family Frost a ukryť do nej kvetiny pre všetky Marťasove faninky, ktoré sme nepochybne aj ja s Alicou. Keďže mi Sir Drako ochotne poslal ospravedlnenku s podpisom rodičov v žiackej knižke, bolo naše vedenie Olympu ochotné mu neprítomnosť prepáčiť. Horšie to však bolo S Edwardom, teda s Haganeno Edwardom, ale keďže sa nikomu vrátane mňa nechce nikdy to Haganeno vypisovať, voláme ho skrátene Edward. Tento náš osedlák z Olympu, boh lásky, mieru a porozumenia sa totižto v čase kedy sa náš Olympský konvoj blokovaný  11 + fanúšikmi youtuberov pohybov po Nextgene, nachádzal mimo našej galaxie. Zúčastnil sa totižto humanitárnej akcie určenej na záchranu Ewokov z lesnatého mesiaca Endor, okupovaného klanmi pod vedením Darth Vadera. Bohužiaľ sme o ňom nemali žiadne správy, tak sme požiadali nášho spojenca Marťasa o pomoc. Vyslal jedenásť lodí plných kvetín, ktoré rozosial po obežnej dráhe Endoru a tak znemožnil Vaderovi útok na planétu. Najnovšia správa od Marťasa je selfie s Edwardom a Imperátorom, ktorý nebol nikým iným len rezignovaným pápežom Benediktom šestnástym.

Takže už sa konečne dostávame k akcií. Akcia sa konala v nákupnom centre Bory Mall, kde sme spočiatku blúdili ako Goro pred Tokiom. Samozrejme, že sme sa s radosťou zúčastnili všetci. Ja s mojim bratom sme sa počas napchávania Alice, Bruca a Ratcheta v miestnej reštaurácií, vybrali na prízemie, kde mali svoje stanovište sectoráci. Keďže sa nám nedalo dostať bližšie, kvôli detskej templárskej výprave, ktorá okupovala celú časť pred pódiom, za účelom mať selfie s niektorým z poriadeteľov,  rozhodli sme sa, že  budeme namakanejší a odfotíme sa s Master Chiefom. Vystáli sme si menší rad, čo bolo divné, keďže je to Master Chief, namakaná postava. No vzhľadom na mladé zloženie obecenstva, boli preplnené rady pri youtuberských hviezdach. Keďže dobre viem, že Master Chief je veľkým snom BruceLeeho, poslala som Alice sms správu. že je tu prítomný a že sa s nim dá fotiť. Alica bola však zaujatá pozeraním sa do výkladu s oblečením od firmy GUCI a moju správu odignorovala. Ignorovali sme aj my a spravili si s Master Chiefom fotku, z čoho sa neskôr stala účinná emočná zbraň na Bruceho. Keďže mi bolo ľúto Brucovho osudu , rozhodla som sa zavolať Alici aby ho dotiahla k nemu. Príčinou prečo nemá BruceLee fotku s Master Chiefom nebol však nikto iný ako Ratchet, ktorý sa zase prepchával jedlom ako Jofrie na svadbe a presviedčal všetkých že Master Chief má čas. Keby len Bruce videl do budúcna a vedel by, že už Master Chiefa nazastihne a náš milý Ratchetko alias Jofrie mal pri sebe nejaký pohár s vínom, verte mi, že tento duel by neskončil dobre.  Fotka mňa s Master Chiefom sa však stala účinnou zbraňou na vydieranie Bruceho.

Dokým s avšak táto prominentná osedlač dotrepala z reštiky až ku mne, Master Tchief odišiel, pretože jeho popularitu zatienila Marťasová autogramiáda. Nie, Marťasa sme bohužiaľ nevideli, ale všetci sme sa zhodli na tom, že takýto scenár by Master Chiefa čakal ak by sa tam Marťas ukázal. Medzitým som stretla Robina s Rellikom, ktorý tentokrát robil našej skupinke periskop namiesto Edwarda. Bol pokoj dokým som neuvidela xbox stanovištia na ktorých sa dalo hrať množstvo hier. To by sa ešte dalo zvládnuť, ale keď som uvidela stanovište s kultovou hrou Rise of Tomb Raider, rozhodla som sa že neumriem v pokoji, dokým si to nezahrám už teraz a tu. Vtedy sa začal opakovať ten istý problém čo na každom Nextgene. Samozrejme nim boli deti, ktoré si na týchto miestach vytvorili vlastné autonómne republiky 2x2 metre na minimálne tri hodiny a keďže Youtuberi si v tom čase museli odskočiť, šanca dostať sa na tieto miesta bola opäť malá. Hoc sa Rellik zahral na policajta a dohováral deťom, že pokiaľ nemajú 18 nemali by tieto hrôzostrašné krváky hrať.  To však nepomohlo a ja som sa aj tak rozhodla vystáť na tom mieste hoc aj kráter väčší než Chicxulub na Yucatánskom polostrove. To však nebolo potrebné a po čase som sa na to miesto dostala. Vtedy sa za mnou objavila celá reštauračná osedlač a chechtali sa. Osedlač bola ako inak vždy vyškerená ako Golonka na senzuse a Robin s Rellikom na nich čumeli, ako osy z bandasky že kto to je? Robin si myslel že BruceLee je Kira a Rellik si zase myslel že Ratchet je ten, čo mu dáva mínuská. Napokon sme sa dozvedeli že si všetci dávajú na sectore mínuská medzi sebou len tak preventívne. Rozhodli sme sa zakopať vojnovú sekeru krvavým, brutálnym a samovražedným spôsobom. Išli sme na Bubblelogy z ktorého minimálne mne, Alici a aj Brucovi bolo raz veľmi, ale veľmi zle, do čoho sa pridala aj bolesť brucha. Keďže sme  samovrahovia, všetci sme šli hrdinsky do toho ako cisár Konštantín pri obrane mesta Konštantínopol (Pre tých spomalených Istanbul).

Tak a hrdinsky do toho. 

Keďže placebo efekt je vždy dosť účinný a ja s Alicou sme Ratchetovi opisovali ako veľmi nás z tejto žbrndy  bolelo brucho, začal pišťať že mu začína byť zle. Po čase sme sa však stretli všetci pred záchodmi, ale nik nechce priznať že prečo. To vám prezradí Judíniová v ďalšom vídaní smotánky.

Vyskúšali sme si potom Ace Combat na xboxe, kde si Rellik vyskúšal aké je to ísť s lietadlom na napodobneninu dvojičiek štýlom alahu akbááááár. Dúfajme len, že sa mu toto dobrodružstvo nezapáčilo a neuvidíme ho niekedy v známych krátkych trileroch s vojenskou tematikou od filmovej značky  ISIS (Islamské štúdio ideologických svíň). Ratchet, Alica a ja sme nemohli prežiť obrovské sklamanie z Marťasovej neprítomnosti a ešte viac nás ranilo keď neodpovedal na správy. Čakali sme ho dokonca aj pri kvetinách. Ale on nikde. Nechcem sa moc starať do Next Genu  a celého organizačného výboru, ale vrelo im odporúčam nahudúci rok pozvať Marťasa ako hlavnú atrakciu.

Ako tak sme prechádzali po všetkých stanovištiach, dostali zľavu na kreslo ktoré bolo asi tak drahé ako čistokrvná mač... pardon, čivava Paris Hilton, zistili sme, že ak sa chceme dostať na rad musíme opäť čkať. Bruce vyskúšal streľbu z biatlonovej pušky s ktorou zastrelil 5 terčov a 5 holubov.

Vykašlali sme sa však po cvíli na to a radšej pozerali na pódium, kde sa konal akčný súboj dievčat hrajúcich nejakú hru tvoriacu mix futbalu a autíčok. Tento súboj si vyžiadal niekoľko posmešných komentárov Bruca a Ratcheta, a preto ich radšej cenzurujeme, aby sme niekomu nespôsobili doživotnú traumu.  Tak sme teda ďalej a ďalej behali po Boroch ako vegeta po polievke a hľadali, kde sa čo dalo. Rellik si zahral jeho obľúbeného Witchera, kde plnil quest zvaný princezná v nesnázích. Samozrejme že sa jednalo o princeznú, ktorá je ako Chorvátsko, v ktorom tiež každý bol. Vždy nám cestu krížil konvoj detí, vždy smerujúci k jednému zo spomínaných Youtuber hviezd. Napokon sme sa po vyčerpaní rozhodli s Alicou, že splníme náš tajný účel, ktorým bolo nakupovanie v butikoch. Celý čas sa nám darilo maskovať náš skutočný ciel, ktorým veruže neboli Youtuberi. Pohrozili sme Brucovi vytiahnutím fotky s Master Chiefom a ten nám v snahe zachrániť svoje nervy radšej dal 5 litrú na nákupy, ktoré sme boli ochotné minúť v butikoch. Pridal sa k nám Ratchetko a spolu sme vyrazili do obchodu nekompromisnej značky  Hunger& Mistery známej veľmi dobrým zaobchádzaním k svojim zamestnancom v Kambodži. Alica sa hneď zaľúbila do svetríka s cikcakvzorom ako aj do iných vecí.

Trebárs kožucha z pravých mimozemských tuleňov, ktoré pravidelne pašuje Marťas z neznámej galaxie, čí trblietavé šaty na štýl Pstruha dúhového, trblietajúce sa v takých farbách, aké na sebe nemá ani celý zástup Gay Pride.

S Ratchetom sme sa zhodli pre nákup  ruských ušatiek, no po dlhej diskusií s predavačkou sme zistili že na ruské ušatky boli udelené vládou EU pod vedením Obivana Kenobi-Obamu vysoké sankcie, a preto slúžia len ako výstavné produkty na okrasu. Medzitým si už naše konanie v Hunger& Mistery všimol miestny sbskár, ktorý po nás pozeral ako eštébak v kostole a zapisoval si tajne naše mená do čierneho zápisníku s názvom Death Note. S Alicou sme mimo iného objavili aj spodné prádlo, ktoré mala na sebe tá fľundra z Fifty shades of Gray.

Po dlhom uvažovaní a konzultovaní sme zhodnotili, že na to jednoducho nemáme kozy a radšej sme pozerali folklórne košele, pričom sme objavili zdroj Brucovej vojenskej košele. Kúpil ju za dvanásť šekelov v tomto Hunger& Mistery obchode, trápny osedlák,... čo by na to povedali v nákupných mažoretkách? Ratchet medzitým začal obťažovať výstavné iluminátske trojuholníky v inom obchode. Takže je to presne tak, ako sme predpokladali ... Ratchet je tajný iluminát. Nakoniec sme zhodnotili že sa tu nič neoplatí kúpiť keďže tu bežne dostať veci pod stovku, a preto valíme tento týždeň do PandaDorfu pretože tam je všetko IN a vyrobené z chránených pánd. Možno ste sa dopočuli, že na Nextgene zmizol obrovský plagát Rise of Tomb Raider. Posledná fotka s legendárnym plagátom je nasledovná.

K tejto akcií sme použili aj rád detskej krížovej výpravy, ktorých sme presvedčili že sme budúce youtuberky. Keďže sme sa o plagát s Alicou dvadsaťkrát pobili, nejedenkrát v blate, nevedeli sme sa dohodnúť, ktorá ho bude mať. Zatúžili sme po menšej napodobenine tohto obrovského plagátu. Zašli sme do miestneho Brlohu a plagát z najnovšieho TR aj našli, lenže na to bolo potrebné si kúpiť jeden časopis, nad ktorým som najprv ohrnula nos a potom sa tam predsa len vrátila poň. Doma som zistila že tie plagáty s Larou Croft sú tam dva a môžem tým aspoň Alicu rozčuľovať, keďže už zdobia siene môjho kráľovstva.  Poslednú hodinu sme venovali prechádzaním sa po Boroch, kde sme zhodnotili, že nebyť Youtuber fandov, tak sa dá ľahko všade dostať. Myslím že nie som jediná kto navrhoval spraviť Nextgen jeden deň pre 18- a druhý deň pre 18+, ale to sa hovorí už roky. Nakoniec sme zistili, že roztrúsiť celú akciu po Boroch tiež nebol dobrý nápad, ale nakoľko sme to mali všetci zadarmo a ušetrené peniaze sme mohli venovať na náš obľúbený Bubblelogy, nemáme sa na čo sťažovať. Nakoniec opäť spomeniem spomínaného sponzora našej olympskej akcie Bubblelogy.

Tak a na záver by sa zišlo objasniť záhadu Marťasovej neprítomnosti. Tá súvisela ako inak s neprítomnosťou Edwarda, ako aj so Sir Drakovým Family Frostom. Marťas totižto celý čas pripravoval operáciu, nakoľko nechcel Edwarda nechať osamoteného pri útoku Darth Vadera. Nakoniec mu obsadili loď zvanú Death Star a momentálne sa vracajú späť k nám, spolu aj s rezignovaným pápežom, ktorého zviedla temná strana sily. Ja sa však chcem poďakovať všetkým ktorý sa so mnou na tejto akcií v sobotu 21. 11 2015 zúčastnili. Alica, Robin, Bruce, Ratchet, Rellik... veľmi pekne ďakujem za príjemnú spoločnosť. A tento článok je venovaný vám ako aj dôkaz toho že aj ja dokážem zo seba celkom rýchlo spraviť debila nie len youtuberi ;)

 



Prístupov 9910
Kvalita článku
(100%) hlasov 7

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Miesta ktoré chcem navštíviť
[ 9.2.2016] (príspevkov 28)
NEXTGEN EXPO 2015
[ 22.11.2015] (príspevkov 254)
Top 10 fantasy umelcov
[ 5.6.2012] (príspevkov 15)
Moje najobľúbenejšie filmové OST
[ 7.5.2011] (príspevkov 25)