blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG deadawp
ČLÁNKY
DISKUSIE
3
SLEDUJETE BLOG
Programátor
deadawp



Tip na darček k jubileu 60
pridal deadawp 29.4. 2024 o 13:36



Dnes by som rád zazdieľal tip na darček, ktorý som vymyslel k oslave jubilea, 60 rokov. Dlho som premýšľal, čo vymyslieť, až sa čas do oslavy krátil a dostával som sa do úzkych. Posledný týždeň mi bolo jasné, že musím objednať minimálne do utorka, aby som v piatok mohol mať darček. Rozmýšľal som nad vtipnými, avšak nakoniec som sa rozhodol pre klasiku, fľašu.

Nakoľko však 60 rokov oslávenca je iba raz v živote, rozhodol som sa pre Double Cross vodku. Táto vodka je veľmi dobre známa najmä v Amerike, kde sa predáva v sieti obchodov a teší sa obľube. Články o tejto vodke a jej obľúbenosti v Amerike nájdete už spred 10-tich rokov. Vodka vzbudzuje pozornosť nielen výrobnou technológiou (7x filtrovaná, 7x destilovaná), ale taktiež aj zaujímavou fľašou s hranatým dizajnom. V Amerike už s hranatým dizajnom nie je, avšak na Slovensku stále je. Výroba Double Cross vodky je v Starej Ľubovni a firmu, ktorá ju vyrába poznáte najmä podľa produktu GORAL vodka, ktorá je u nás populárnejšia.

Objednal som tak z internetového obchodu DobrePitie.sk vodku vo variante 0,7L, doručujú dokonca aj do Z-boxu Packety. Musím povedať, že fľaša bola veľmi dobre a starostlivo zabalená, v mnohých vrstvách bublinkovej fólie, pričom bola uložená v strede krabice, ktorá bola ešte plne vyplnená penovým materiálom. Ak by niekoho zaujímali rozmery fľaše, tak sú: 30 x 9,5 x 4,5 cm (d x š x h). Fľaša tak prišla v poriadku, ale hľadal som aj niečo, do čoho fľašu zabaliť.

Rozhodol som sa pre drevenú krabicu, pričom väčšina je dostupných na víno, či šampanské a bolo problém nájsť kompatibilnú krabicu (truhlicu), ktorá by mala primerané rozmery. Nakoniec sa mi podarilo nájsť Drevobox.sk truhlicu na vínu I, s internými rozmermi pre fľašu 34 x 9,5 x 10 cm. Bolo mi jasné, že rozmer 9,5 cm bude dosť natesno s fľašou, ale nič iné sa mi nepodarilo zohnať.

Obchod ponúka aj vypalovanie do dreva, či už text, alebo fotku, či iný obrázok. Vypálený text je jemne zahĺbený. Môžete si zvoliť aj preferovaný font. Rozhodol som sa teda pre vypálenie čísla 60 pod mechanizmom zámku, pričom som si zvolil font Great Vibes, ktorý pripomína písanie perom. Finálnu veľkosť som odhadol zhruba na 70% dostupného priestoru. Hrúbku fontu nechal na obchod a myslím, že to dopadlo veľmi pekne. Obchod expeduje z Česka, avšak dodanie bolo veľmi rýchle cez Packetu, expedícia bola v priebehu následujúceho dňa, objednával som večer.

 
Po rozbalení krabice som vyskúšal, či sa fľaša vôjde, ale div sa svete, aj s rezervou, nebolo tak nutné krabicu brúsiť z vnútra. Zistil som však ale v identickej chvíli, že v krabici nie je drevná vlna - hobliny, ktoré mali byť zdarma k objednávke. Aj s ohľadom na čas, som to už nechcel riešiť. Nakoniec som sa rozhodol si hobliny vyrobiť hoblíkom, na výsledok si ešte počkajte.

Aby mala krabica ešte nejaký ten šmrc navyše, rozhodol som sa ju trochu poupraviť teplovzdušnou pištolou zvonku, ktorá zvýraznila jednotlivé vlánka smrekového dreva a stmavila niektoré časti. Opalovaním som strávil asi 40 minút. Vo výsledku som ešte prekefoval celú krabicu, čo zjemnilo začierneté časti, aj prechody medzi farbami. Foto nižšie je ešte pred kefovaním. Najhoršie bolo teplovzdušnou pištoľou prejsť rôzne hrany a rohy, kde už okolité drevo tmavlo a určité časti ešte nie.

Do krabice som následne vložil hobliny, tak aby bola podstielka pre fľašu dostatočnáa rozprestetá. Po vložení fľaše som ešte pridal piliny pod dno a nad vrchnák, aby fľaša nelietala vo vnútri pri prenášaní. Verím, že sa oslávenec potešil a dá niekedy aj okoštovať :-).

Tip na záver:
Sivá časť viečka Double Cross vodky veľmi zvýrazňuje odtlačky prstov. Ak ju chytíte pri vkladaní fľaše do krabice, mali by ste ju utrieť, inak tam vidno "capky". Taktiež opalovanie by ste zvládli násobne rýchlejšie s plynovým horákom.



Prístupov 594
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Tip na darček k jubileu 60
[ 29.4.2024] (príspevkov 0)
Oplatí sa teplovodivá pasta z Aliexpress...
[ 4.4.2024] (príspevkov 0)
Recenzia 3D podznačky BEZ KOMPRESE
[ 4.4.2024] (príspevkov 0)
GTA IV fix spustenia na Windowse 10 N
[ 24.3.2024] (príspevkov 0)
RFID DOMINATOR licencia na predaj
[ 4.1.2024] (príspevkov 0)
ATtiny85 Digispark - programovanie, použ...
[ 28.12.2023] (príspevkov 0)
Prečo by som si už nekúpil ESPD-35 2.0 /...
[ 26.12.2023] (príspevkov 0)
ATtiny85 - programovanie Arduino as ISP
[ 19.12.2023] (príspevkov 0)
MasterTherm - webscraper ESP32
[ 25.11.2023] (príspevkov 0)
RFID DOMINATOR 2.0 - rozdiely s 1.0
[ 15.11.2023] (príspevkov 0)